Home Media

BrandSafway kondigt overname aan van Waveland Services Inc.

BrandSafway kondigt overname aan van Waveland Services Inc.

oktober 4, 2017

KENNESAW, Georgia. – 4 oktober 2017 –Brand Industrial Services, bekend als BrandSafway, heeft met ingang van 4 oktober 2017 Waveland Services, Inc. overgenomen, een toonaangevend nationaal offshore coatingsbedrijf voor platforms in de Golf en aan de kust van Californië.

“We zijn verheugd de overname van Waveland aan te kondigen,” aldus Dave Witsken, President Energy & Industrial bij BrandSafway. “Door de zeer gespecialiseerde kennis van Waveland op het gebied van offshore onderhoudscoatings naar BrandSafway te brengen, hebben we onze expertise in oppervlaktevoorbereiding en coatingsdiensten in de wereldwijde offshore markt uit weten te breiden. Bovendien profiteren de offshore klanten van Waveland van de ervaring van BrandSafway op het gebied van coatings en een breder scala aan oplossingen, waaronder steigers, isolatie en fireproofing.“

Waveland, gevestigd in Eunice, Louisiana, is een onderhoudsbedrijf voor coatings dat langetermijncontracten heeft met de meeste eigenaren van grote offshore platformen, waaronder vooraanstaande oliemaatschappijen met diepwatervoorzieningen, onafhankelijke oliemaatschappijen met voorzieningen voor ondiep water en pijplijntransmissiebedrijven. De huidige president van Waveland Services, Inc., Ed Caswell, heeft het bedrijf in 1996 opgericht en in het hoogseizoen heeft het bedrijf tot 200 mensen in dienst.

Caswell is, hierop vooruitlopend, overeengekomen om leiding te geven aan Waveland, A BrandSafway Company, de nieuwe naam van de gecombineerde offshoreactiviteiten van Waveland-BrandSafway. Caswell zal rapporteren aan Danny Schexnaydre, BrandSafway’s Regional Vice President voor Louisiana.

“Waveland is een belangrijke speler op het gebied van offshore coatings en past goed bij BrandSafway”, aldus Schenaydre. “We hebben vergelijkbare bedrijfsfilosofieën met een passie voor het inspelen op klantbehoeften en verwachtingen. Door gebruik te maken van de kennis, capaciteiten en reputatie van Waveland, kunnen we uitgebreide coatingservices bieden aan de offshore klanten van BrandSafway. Tegelijkertijd zal Waveland met onze steun haar klanten nu een breder aanbod aacees diensten en aanvullende industriële diensten kunnen bieden.“

“Deze overname biedt wederzijds voordeel voor zowel BrandSafway als Waveland”, verklaarde Caswell. “Waveland heeft een zeer ervaren team met uitgebreide kennis van de voorbereiding en coating van offshore oppervlakten, wat de expertise van BrandSafway op het gebied van steigers, isolatie en coatings zal aanvullen. We werken al meerdere jaren samen als partners in offshore projecten en kijken ernaar uit om in hetzelfde team te werken. ”

Over BrandSafway

Met een focus op veiligheid als belangrijkste waarde biedt BrandSafway het breedst mogelijke scala aan diensten, producten en oplossingen en met veel expertise voor de industriële, commerciële en infrastructurele eindmarkten. BrandSafway, een beleggingsmaatschappij van Clayton, Dubilier & Rice, heeft een omzet van bijna $ 5 miljard, ongeveer 32.000 werknemers en meer dan 350 locaties in 30 landen. Met zijn wereldwijde aanwezigheid, stricte bedrijfsprocessen en uitgebreid aanbod aan diensten – steigers en andere acces oplossingen, isolatie, coatings, speciale diensten, bekistingen en ondersteuiningen – ondersteunt BrandSafway het reguliere onderhoud, de onderhoudsstops en de renovatiebehoeften van klanten evenals nieuwbouw, kapitaalgerelateerde verbeteringen en uitbreidingsplannen. Het hedendaagse BrandSafway – groot genoeg om schaalvoordelen te benutten om de veiligheid en productiviteit te verhogen, terwijl het ook flexibel en snel reageert – levert hoogwaardige services met lokale werknemers en management.

Contact: Karla Cuculi
Vice President of Communications
(262) 523-6580 of KARLA.CUCULI@SAFWAY.COM

Thank you message!