Home Media

Brand Industrial Services kondigt overeenkomst aan om Venko Groep BV over te nemen

Brand Industrial Services kondigt overeenkomst aan om Venko Groep BV over te nemen

augustus 16, 2017

Complementaire kernkrachten bieden een breder scala aan diensten voor klanten

KENNESAW, Georgia – 16 augustus 2017 – Brand Industrial Services, bekend als BrandSafway, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Venko Groep BV, een beleggingsmaatschappij van Mentha Capital. Venko wordt een onderdeel van de groep Brand Energy & Infrastructure Services (Brand).

“We zijn zeer verheugd de overeenkomst met Venko aan te kondigen,” aldus Bill Hayes, president en CEO van BrandSafway. “Onze gecombineerde klanten in Europa zullen profiteren van een breder scala aan oplossingen en een grotere expertise op het gebied van access, isolatie en coatings. Door Venko’s hooggespecialiseerde kennis in coatings aan BrandSafway te leveren, kunnen we onze expertise op de offshore markt wereldwijd uitbreiden. “

Met haar hoofdvestiging in Nederland en met een focus op activiteiten in het Noordzeegebied, is Venko een toonaangevende leverancier van offshore onderhoud en onshore coatingsonderhoud in Europa. Venko, opgericht in 1975, heeft zijn hoofdkantoor in Hoogeveen, met vestigingen in Arnhem, Den Helder en Ridderkerk in Nederland, en Great Yarmouth en Aberdeen in het Verenigd Koninkrijk. Met tot 500 mensen in dienst in het hoogseizoen, is Venko gespecialiseerd in het onderhoud van coatings op staalconstructies – van offshoretoepassingen tot civiele projecten en bruggen.

“Brand en Venko passen perfect bij elkaar,” zegt Mick Herke, Vice President van Brand Energy & Infrastructure Services in Europa. “Venko heeft een zeer ervaren team met diepgaande kennis van industriële coatings, die de expertise van Brand op het gebied van access en isolatie zullen aanvullen. We werken al meerdere jaren samen als partners in industriële projecten en kijken ernaar uit om in hetzelfde team te werken. “

De afronding van deze transactie wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2017.

Over BrandSafway

Met een focus op veiligheid als belangrijkste waarde biedt BrandSafway het breedst mogelijke scala aan diensten, producten en oplossingen en met veel expertise voor de industriële, commerciële en infrastructurele eindmarkten. BrandSafway, een beleggingsmaatschappij van Clayton, Dubilier & Rice, heeft een omzet van bijna $ 5 miljard, ongeveer 32.000 werknemers en meer dan 350 locaties in 30 landen. Met zijn wereldwijde aanwezigheid, stricte bedrijfsprocessen en uitgebreid aanbod aan diensten – steigers en andere acces oplossingen, isolatie, coatings, speciale diensten, bekistingen en ondersteuiningen – ondersteunt BrandSafway het reguliere onderhoud, de onderhoudsstops en de renovatiebehoeften van klanten evenals nieuwbouw, kapitaalgerelateerde verbeteringen en uitbreidingsplannen. Het hedendaagse BrandSafway – groot genoeg om schaalvoordelen te benutten om de veiligheid en productiviteit te verhogen, terwijl het ook flexibel en snel reageert – levert hoogwaardige services met lokale werknemers en management.

Thank you message!