Home Media

Brand Energy & Infrastructure Services and Safway Group complete merger

Brand Energy & Infrastructure Services and Safway Group complete merger

juni 22, 2017

De combinatie creëert een toonaangevend internationaal bedrijf voor industriële, commerciële en infrastructurele diensten
KENNESAW, Georgia, en WAUKESHA, Wisconsin – 22 juni 2017 – Brand Energy & Infrastructure Services (“BEIS”) en Safway Group (“Safway”) hebben hun eerder aangekondigde fusie vandaag afgerond.
Brand Industrial Services, Inc. (“Brand”) wordt de nieuwe naam voor het gecombineerde bedrijf. Met een omzet van bijna $ 5 miljard, ongeveer 32.000 werknemers en meer dan 350 locaties in 30 landen, is Brand een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde diensten voor de wereldwijde industriële, commerciële en infrastructurele eindmarkten. Het gecombineerde bedrijf heeft de wereldwijde aanwezigheid, uitgebreide service en stricte bedrijfsprocessen die nodig zijn om de vereiste faciliteiten voor onderhoud, onderhoudsstops en renovatie van klanten te ondersteunen, evenals nieuwbouw, kapitaalgerelateerde verbeteringen en uitbreidingsplannen.
De primaire go-to-market-naam in de Verenigde Staten zal BrandSafway zijn, samen met andere gevestigde en bekende bedrijfsmerken. In Canada zullen de primaire go-to-market-namen AlumaSafway, Brand en Dalco zijn. Op internationale markten zullen bestaande merknamen, waaronder Aluma Systems, Brand Energy & Infrastructure Services, Hünnebeck en SGB blijven bestaan. Na de afronding blijven alle operationele entiteiten die onderdeel zijn van Brand en Safway gehandhaafd om een naadloze overgang voor klanten te garanderen.
“Deze combinatie vormt een geïntegreerde, wereldwijde organisatie voor gespecialiseerde diensten, met brede mogelijkheden en armslag, gericht op het leveren van nog meer toegevoegde waarde voor onze klanten”, aldus Bill Hayes, voorheen President en Chief Executive Officer (“CEO”) van Safway en nu President en CEO van Brand en een lid van de Raad van Bestuur.
Naast Hayes bestaat de directie van Brand uit:

  • Jim Walters, Executive Vice President (“EVP”) en Chief Financial Officer (“CFO”) (voormalig EVP en CFO van Safway)
  • Dave Witsken, President Energy & Industrial (voormalig President Global Industrial Services van BEIS)
  • Jeff Sprau, President Commercial & Industrial (voormalig President of U.S. Division van Safway)
  • Glen Teel, President Global Forming & Shoring (voormalig President Global Forming and Shoring van BEIS)

“Met onze toegenomen mogelijkheden streven wij ernaar onze klanten de best mogelijke diensten en oplossingen te bieden, die ook nog eens veiliger, productiever en meer kosteneffectief zijn,” legde Hayes uit. “Ons doel is om globaal te denken en tegelijkertijd lokaal te acteren. Zodat we grote uitdagende projecten optimaal kunnen uitvoeren met onze wereldwijde expertise en middelen, en tevens door onze lokale aanwezigheid snel kunnen reageren op vragen uit de markt.”
Clayton, Dubilier & Rice (“CD&R”), eigendom van BEIS sinds 2013, is de controlerende aandeelhouder van het gecombineerde bedrijf. Odyssey Investment Partners LLC, dat Safway in 2009 heeft overgenomen, heeft zijn investering beëindigd. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.
John Krenicki, uitvoerende partner van CD&R en sinds 2013 lead director van BEIS, heeft de rol van voorzitter van Brand op zich genomen. Paul Wood, voormalig voorzitter en CEO van BEIS, is emeritus voorzitter geworden en fungeert als senior adviseur voor het gecombineerde bedrijf.
Goldman Sachs & Co was de financiële hoofdadviseur voor BEIS en heeft financiering verstrekt. Financiële adviesdiensten en financiering zijn ook aan BEIS verstrekt door Barclays Capital Inc., ING Financial Markets LLC en Peter J. Solomon Company LLC, een dochteronderneming van Natixis. Debevoise & Plimpton LLP heeft als juridisch adviseur voor BEIS gediend. Harris Williams & Co. heeft als financieel adviseur voor Safway gediend en Latham & Watkins LLP heeft als juridisch adviseur van Safway gediend.
Over Brand Industrial Services Inc.
Als gevolg van de transactie zal Brand Industrial Services Inc. een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde diensten zijn voor de wereldwijde industriële, commerciële en infrastructurele eindmarkten. Brand combineert de wereldwijde aanwezigheid, het uitgebreide dienstenaanbod en de stricte bedrijfsprocessen die nodig zijn om de vereiste faciliteiten voor onderhoud, de onderhoudsstop en renovatie van klanten te ondersteunen, evenals nieuwbouw, kapitaalgerelateerde verbeteringen en uitbreidingsplannen. De diensten van Brand omvatten access, bekistingen en ondersteuningen en speciale diensten, zoals isolatie, coatings en fireproofing. Brand levert diensten aan meer dan 30.000 klanten via een personeelsbestand van ongeveer 32.000 werknemers dat een wereldwijd netwerk van meer dan 350 strategische locaties in 30 landen ondersteunt, waaronder 240 locaties in Noord-Amerika.

Thank you message!